14 grudnia w malowniczo położonej nad jeziorem Głębokie restauracji „Taras” odbyło się świąteczne spotkanie członków naszego koła. Była to okazja do spotkania kończącego mijający rok, jak i wprowadzająca w atmosferę świąteczną. Otwierając spotkanie Prezes koła gen. bryg. Marek Ojrzanowski powitał zebranych, po czym podziękował szefowi lokalu za przygotowanie logistyczne wręczając mu specjalnie przygotowane pamiątkowe pismo. Następnie zostały wręczone odznaczenia, medale pamiątkowe i legitymacje przygotowane dla zasłużonych kolegów przez Zarząd Główny SKMP ONZ.
Po krótkim podsumowaniu działalności w mijającym roku przez Prezesa, jego zastępcę i skarbnika koła przystąpiono do najważniejszego punktu spotkania – delektowania się wspaniałymi potrawami przygotowanymi przez kuchnię. Było wszystko co powinno się znaleźć na tradycyjnym stole wigilijnym, oryginalne i wyjątkowo smaczne, m.in.: czerwony barszcz z uszkami, pierogi, karp smażony, jesiotr w galarecie, ryba po grecku, dwa rodzaje śledzia, kutia – prawdziwa uczta dla najwybredniejszych smakoszów.
Spotkanie przebiegło w serdecznej atmosferze, w którym aktywny udział miał personel lokalu z szefem na czele zapewniając również dalszą owocną współpracę z naszym kołem. Zakończenie spotkania zwieńczyło wspólne zdjęcie.
To jeszcze nie koniec świątecznych spotkań, ponieważ Prezes koła i wybrani członkowie spotykają się w poniedziałek 16 grudnia w Domu Kultury „Słowianin” na wieczorze wigilijnym przygotowanym przez p. Prezes Aleksandrę Białonowicz i Prezydenta m. Szczecin.